НЕ ЕСКИВИРАЈ – ВОЛОНТИРАЈ!

🔺️”Волонтерите не се платени – не затоа што тие се безвредни, туку затоа што општествената придонес и креативноста немаат цена”🔺️.

Секојдневно насекаде слушаме и читаме за тоа дека е добро да се биде волонтер. Но, се прашувате што всушност значи да се биде ВОЛОНТЕР и кои се бенефициите од тоа❓

Да си волонтер значи да работиш за доброто на другите, доброволно и без финансиски мотив.
Почнувајќи од помагање на стара личност во твоето соседство, па до доброволно работење во некоја организација- се’ тоа претставува волонтирање!

Зошто да бидеш волонтер⁉️

Според повеќе истражувања, волунтаризмот помага многу во градењето на една личност.

✔️ Те спојува со другите и создава пријателства.
✔️ Помага за твоето ментално здравје.
✔️ Ја подига твојата самодоверба
✔️ Ќе ти помогне за твојата идна кариера
✔️ Те прави подобра, посреќна и поисполнета личност

Креативната станица е организација која е базирана на волонтерство. Таа функционира преку меѓусебна соработка на основачите со членовите.

11 Јуни е првиот ден од летниот распуст за младите. Нека овој 11 ти Јуни биде твојот прв ден од новата летна аватура и првиот ден од твојата волонстеска приказна.
Па што чекаш? Почни да волонтираш уште денес! Стани наш член!🎉

Линк за регситрација: https://youthonboard.com.mk/volunteer-with-us/

Share on

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart