Прирачник за активности на отворено

Со задоволство го споделуваме нашиот нов прирачник со 30 игри на отворено кој ќе го направи Вашето искуство во природа по забаво и незаборавно.🧏🙋🙋‍♀️🧏‍♀️🔉
Прирачникот содржи 30 игри со детални инструкции за тоа како да се реализира играта. Игрите се поделени во 3 категории:
🏃‍♂️🏃‍♀️Физички активности на отворено
🏞🌲Storytelling во природа
👨‍👩‍👦👩‍👧Игри на отворено за социјална инклузија
Игрите можат да се играт индивидуално и во група, а можат да најдат примена и во образовните програми. Секоја ирга содржи:
✔Име на активноста
✔Краток опис и начин на реализација
✔Број на учесници
✔Потребни реквизити
✔Правила
✔Време на реализација
✔Локација
✔Можности за примена
✔Прашања за рефлексија
🔉За да започнете со игрите, треба да ги прочитате упатствата и да планирате сè однапред. За оние игри кои вклучуваат повеќе од едно лице, погрижете се да ги споделите инструкциите со нив. Секоја игра содржи прашања за саморефлексија кои ќе ви помогнат во процесот на личен раст и градење доверливи односи со вашите пријатели и семејството.
📲📳Со цел да го направите Вашето искуство незаборавно за Вас креиравме онлајн апликација „30 Days Journal која ќе ви помогне да го следите вашиот напредок и да ги прославите вашите достигнувања. Линк ➡️https://www.outdoor-project.eu/login/
Прирачникот можете да го превземете од следниот линк⏬⏬
Прирачникот е еден од резултатите на проектот “Outdoor activities for social connectedness, cohesion and well-being of youth (OA/SCY)” и е финансиран од страна на Еразмус + програмата.
Share on

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart