News

>
News
Kannst Du Deustch Sprechen? Edition 2!

Kannst Du Deustch Sprechen? Edition 2!

Во среда (12.05.2021) во 18.00 на платформата Zoom ќе се дружиме со нашиот Social Media Manager Исидора, која ќе ви го претстави Германскиот јазкик во рамки на нашиот Learning Language Program.Овој настан е продолжение на настанот од јануари, Kannst du Deutsch sprechen, и во ова издание нашите учесници ќе се

Youth On Board – ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА МЛАДИ

Youth On Board – ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА МЛАДИ

Како здружение на млади продолжуваме со младинска работа и соработка со капацитети кои работат со малди и за млади.Длабоко веруваме дека посветеноста, работата и заедничкиот труд се од големо значење за градење на капацитетите на младите. Активноста на младите и нивната вклученост во општествените процеси е клучна компонента која придонесува

Outdoor Activities KA2 Project: KickOff Meeting

Outdoor Activities KA2 Project: KickOff Meeting

Time to share the kickoff meeting our much-anticipated project: Outdoor activities for social connectedness, cohesion and well-being of youth! This was the perfect way to start the week, with a great discussion about our project timeline, anticipated outputs and expectations. The project was approved by the North Macedonian National Agency

Претприемништво како вовед во креација на личноста

Претприемништво како вовед во креација на личноста

Вo април повторно се среќаваме но со малку поинаков предизвик инициран од тимот за младински вештини како дел од проектот од #млади за #млади. Животните патишта најчесто се една мрежа од одлуки зад кои е неопходно да застанеме. Како да ги вклучиме мозочните сијалички, а сепак да размислуваме надвор од

Здравствената нееднаквост – Нашите заклучоци од дискусијата по повод светски ден на здравјето

Здравствената нееднаквост – Нашите заклучоци од дискусијата по повод светски ден на здравјето

Дискусијата по повод денот на здравјето 07.04.2021 со наслов „Градење на еднаков свет за поздраво утро“ се одржа онлајн со нашите амбасадори на здравјето Мартина, Маринела и Драгана. Дознавме дека СЗО секја година по повод светскиот ден на здравјето дава на располагање теми за дискусија, а оваа година темата за

Градење на еднаков свет за поздраво утро!

Градење на еднаков свет за поздраво утро!

Дали на светот требаше да се случи пандемија за да дојде на површина нееднаквоста во здраствениот систем? Дали нееднаквиот општествен  напредок  е пресуден за постоечкиот дизбаланс во здравството? Која е улогата на младите во креирањето еднакви можности за пристап во здравствените услуги? Младиснки борд заедно со своите соработници ќе го

Талентот победува на игри, но тимската работа победува на натпревари!

Талентот победува на игри, но тимската работа победува на натпревари!

Сѐ е полесно кога се работи сплотено, во тим. Тимската работа секогаш гарантира поголем успех! 🎉🎊 За таа цел, во рамките на нашата организација формиравме три тима: тим за социјални мрежи, тим за комуникација и тим за меки/младински вештини. Секој креативец кој сака да направи промени во општеството, ќе може

Coffee Time with Creative Station

Coffee Time with Creative Station

Yesterday we had a great time with our new and “old” members. More than 30 youngsters accepted our coffee invitation and came to hear about our action program for 2021. The highlight of the event was the presentation of the newly formed teams as a part of our youth initiative

На кафе со Креативна Станица

На кафе со Креативна Станица

Почитувани спработници и млади ентузијасти, Креативците од “Kреативна станица” со задоволство Ви ја најавуваат првата кафе дружба која што ќе се организира во четврток (11.03.2021) со почеток во 18:00 часот во Универзитетскиот ресторан. За време на настанот ќе бидат презентирани ново креираните тимови за работа, каде што секој од Вас

Nunca es tarde para aprender – Обука по шпански јазик

Nunca es tarde para aprender – Обука по шпански јазик

Време за учење на нов јазик со Младински борд! По успешни обуки за Германски и Француски јазик, продолжуваме со Шпанскиот! Овој настан е одлична можност за почетници кои што сакаат да ги научат основните правила на Шпанскиот јазик и да поминат прекрасна дружба со соработниците во Младински борд.  Настанот е

  • 1
  • 2
  • 5

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

No products in the basket.