Slider

>
Slider
Млади претприемачи

Млади претприемачи

Иницијативата за #млади#претприемачи е проект за промовирање на претприемништвото и неговите можности за младите. Преку оваа иницијатива дополително промовираме едукација и инспирација на младите луѓе да го прифатат претприемничкото размислување, да ги поттикнат #иновациите и да ја зајакнат нашата #глобална#економија. Целта на овој проект е да ги поттикне и поддржи

The 2nd  scientific conference for CRITICAL ENVIRONMENTAL ISSUES-PROGRAM ended successfully!

The 2nd scientific conference for CRITICAL ENVIRONMENTAL ISSUES-PROGRAM ended successfully!

Our founder Kiril Jordanov was a project coordinator of the project “Extracting Green-COVID effects for generating clean technologies and successful youth transition awareness for the climate change and sustainable development of the Western Balkan countries“, organized by the WBAA and the Goce Delcev University in Shtip. This was the second

Erasmus+ is calling from the Caribbean 🏝

Erasmus+ is calling from the Caribbean 🏝

Our long-anticipated project in the Caribbean partnered with the Association Kairos Paris is officially under way and our participatns are reporting that this unique learning experience has most definitely been one of a kind. Our participants joined a group of total 32 youngsters from 5 European countries – Romania 🇷🇴,

Дали сте спремни за Еразмус + во рајските 🏝 острови на Карибите?!✈️

Дали сте спремни за Еразмус + во рајските 🏝 острови на Карибите?!✈️

За прв пат учествуваме во прекуокеанска размена во Францунските острови Гвадалупе. 7 учесници од Македонија ќе имаат незаборавна шанса да земат учество на овој настан со наслов “Conseil de L’Union Europeene”.Целта на оваа размена е зајакнување на одностите на Франција со другите земји на ЕУ и француските прекуморски региони и

Повик за учесници

Повик за учесници

Почитувани млади,Со задоволство Ве покануваме да се пријавите на нашата наредна младинска размена “STARTUP BATTLE” која ќе се организира во Абовјан, Ерменија (Abovyan, Armenia) во периодот од 30 ти Август до 07 ми Септември. Целта на оваа размена е да им се овозможи на учесниците да ги развијат своите #лидерски#вештини

Starting the journey with Erasmus+ can be your best investment

Starting the journey with Erasmus+ can be your best investment

The picture is from the youth exchange: The “Run 4 sport, Live 4 mentality” – Romania. Learn more about the program: Overview Youth exchanges allow groups of young people from different countries to meet, live together and work on shared projects for short periods. Youth exchanges take place outside the

Youth Council for Active Citizens

Youth Council for Active Citizens

Почитувани млади,Подгответе се за нова размена со #Еразмус+ програмата и Младински Борд Искористете ја оваа можност за стекнување знаења во областа на граѓанството и демократијата, а воедно и можност за нови пријателства и култура. Учествувајте во проектот „Youth Council for Active Citizens“ Доколку сте млади од 18 до 27 години,

The Summer Leadership School successfully ended!

The Summer Leadership School successfully ended!

🇬🇧 In the midst of global instability, the next generation of leaders needs the right supports to feel empowered to make a difference. The Summer Leadership School was all about personal and professional growth. It opened a career pathway for those who want to become European leaders. It also gave

Летна лидерска школа

Летна лидерска школа

“Комуникацијата како една од клучните лидерски вештини “ е десеттото и последно предавање од Летната лидерска школа која е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Здружението за културен и едукативен развој МЛАДИНСКИ БОРД – Штип“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/490645442039778/Zoom линк за регистрација: https://zoom.us/meeting/register/tJ0qdO6qpjsiH9XRj7koUtrhvUMiNmiP_7dr Предавач ќе биде доц. д-р Слаѓана

Облици на физичка и емоционална злоупотреба кај младите

Облици на физичка и емоционална злоупотреба кај младите

Со задоволство ви го најавуваме првиот настан од вкупно 5 (пет) кои се предвидени да се реализираат во рамки на Летната правна школа за младинско учество во процесите на препознавање и унапредување на нивните права. Во организација на Youth on Board, на 21.06.2021 година во 12.00 часот на платформата Zoom

  • 1
  • 2
  • 6

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart