Empower Youth -YE

Почитувани млади,

Подгответе се за нови патувања со #Еразмус+ програмата! Младите кои ќе учествуваат во проектот „Јакнење на младите (Empower Youth)“ ќе се стекнат со знаења поврзани со граѓанска вклученост🙅‍♂️, процеси на донесување одлуки🙆‍♀️, вредности на Европската унија🙋‍♀️, младински политики🙎‍♂️, млади луѓе кои се активни во нивните заедници како дел од невладини организации🙋‍♂️, волонтерство💁‍♂️, но и млади луѓе кои се мотивирани во иднина да станат активни чинители на општествените процеси.💁🙋‍♂️

На размената ќе учествуваат 35 учесници од Чешка, Италија, Португалија, Литванија, Словачка и С. Македонија. Доколку сте млади од 18 до 25 години кои сте заинтресирани за горенаведените теми, оваа размена е токму за вас❗

Размената ќе се организира во РоманијаМесто: Аниноаса, Дамбовита (Aninoasa, Dambovita). Претходна посета за планирање (Advanced planning visit): 04-07 August 2021Младинска размена: 06-15 септември 2021.Трошоците за пат и сместување ќе бидат покриени од страна на организаторот.

👇👇Линк за регистрација:

https://docs.google.com/forms/d/10RLMy_dNDOJckHdx4RJRIer6DBNPVPD0rPU0aKCKxkg/edit?fbclid=IwAR07kmGbgd7lAVsss6N0TvGEozGObkMEigmwPLyrq4_COFgP4IiMX1rmoTo

Share on

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart