Pro Event Calendar

>
Pro Event Calendar
Happy hour with YOB

Happy hour with YOB

Драги младински активисти! Дали сте спремни за уште едно дружење со Youth on Board и Creative Station! Нова иницијатива со која ги поттикнуваме младите почесто да ги полнат нивните батерии со среќа! Ве покануваме на “Happy hour” настанот за среќата каде што дружбата ја зголемуваме на поголемо ниво, а среќната

На ЈОГА со Младински Борд

На ЈОГА со Младински Борд

Почитувани пријатели, Со задоволство Ве покануваме на нашата наредна активност во природа. Овој пат ќе се обидеме да ја доближиме природата до нас и да развиеме подлабоки врски со животната средина. Заборавете на Вашите секојдневни обврски и работа и поминете еден час на јога во природа со Младински Борд. Настанот

На кафе со Младински Борд

На кафе со Младински Борд

Почитувани млади, Со задоволство ја најавуваме долго очекуваната средба и дружба со младите од “Младински Борд”. За сите оние кои неодамна ни се придружија или сакаат да се приклучат во активностите на нашата организација, ова е вистинскиот настан. За време на кафе средбата нашите креативци ќе ги презентираат активностите и

Youth in Action – Outdoor Activities and Storytelling in Nature

Youth in Action – Outdoor Activities and Storytelling in Nature

Are you ready for an intensive experience of storytelling while in the beautiful surroundings of nature? We most definitely are! From 21.05.2022 to 26.05.2022, we will welcome 12 youngsters from each project partner country to join us in Shtip, North Macedonia. They will be part of our first C2 activity

Cyberbullying

Cyberbullying

МЛАДИНСКИ БОРД ви овозможува да бидете дел од младинската размена во Шпанија  од 17.04.2022 до 25.04.2022. Постои психичко, вербално и физичко малтеретирање. Кога насилството и агресијата кон определено лице или група на лица се спроведува преку социјалните мрежи добива облик на Cyberbullying. Доколку сакате да дознаете повеќе за формите на онлајн

“Say yes to Eco Lifestyle”

“Say yes to Eco Lifestyle”

Од 27 Март до 03 Април сезоната на пролетта ќе ја започнеме во Ел Палмар, Шпанија   Проектот “Say yes to Eco Lifestyle” во прекрасниот предел на Шпанија покрај Гибралтарскиот канал ќе се соочи со пробивање на комфорт зоната на учесниците преку разни физички и умствени активности. Целта е тие да

INNOVATE SEMINAR – Sweden

INNOVATE SEMINAR – Sweden

МЛАДИНСКИ БОРД Ви нуди прекрасна можност за да ги зајакнете вашите професионални капацитети со нови контакти кои работат во областа на млади. Доколку сте младински работник со наполнети 20 години и сте заинтресирани за учество во семинарот „INNOVATE SEMINAR“ кој ќе се одржи од 29.04.2022 до 05.05.2022 во Копарберг, Шведска

Overcoming Prejudice

Overcoming Prejudice

 Живееме во свет каде предрасудите ни се главна и неизбежна тема во општеството. “Overcoming Prejudice” има за цел да ни долови колку тоа е погрешно и да ни направи јасна слика дека 21 век не треба така да функционира. Од 7 до 14 Мај, Romania  , Младите активисти ќе се стекнат со

Digital advocacy for active citizens – YE in Shtip

Digital advocacy for active citizens – YE in Shtip

We are happy to announce that we are intensively working on our upcoming youth exchange that will be held in May and June in Shtip. The YE will bring 24 youngsters from North Macedonia, Croatia, Romania, Turkey and Portugal. The overall goal of the exchange is to strengthen the capacities

Skills and individual values for alumni and future alumni students involved in the European projects

Skills and individual values for alumni and future alumni students involved in the European projects

Посебно важна карактеристика на волонтирањето е личниот развој на младиот човек кој е ангажиран како волонтер. Личниот развој се однесува на креативни процеси на остварување и зголемување на психолошките, социјалните и духовните потенцијали, но во согласност со возраста на младиот човек и специфичните искуства и потреби на личноста. Преку волонтирањето,

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart