Младинско граѓанство
>
>
Младинско граѓанство

More

April 29, 2021 5:00 pm

Strumica и Youth on Board како и младите од Струмица и Штип. Поканивме млади активисти за кои волонтерството и мадинскиот активизам не е обврска туку можност за дружба и привилегија. Со нив поминуваме часови во работа и креирање на нови идеи, а резулатите се секогаш восхитувачки. Нивниот ентузијазам и желба за работа е нешто кое што треба да се сподели, а вреруваме дека оваа дискусија ќе ја пробуди и Вашата желба за младиснки активизам.

Нашата тема на разговор ќе биде #граѓанството како и улогата на #младите во креирањето на едно #поздраво општество. За време на дискусијата ќе слушнете повеќе за нивните почетоци во волонтерската работа, која е нивната инспирација и како започна идејата од #млади за #млади.

Говорници:

Василаки Ѓорѓиоски – ученик во Гимназијата „Јане Сандански“ Струмица

Спаско Алексов – чиеник во Гимназијата „Славчо Стојменски“ Штип

Мартин Георгиев – ученик во Гимназијата „Јане Сандански“ Струмица

Антонела Митева – ученик во приватното средно училиште САБА, Штип

Модератор: Исидора Јанева – младински активист

Следете не во живо на Facebook во Четврток на 29.04.2021 со почеток во 17 часот на страната на Europe House Skopje.

од #млади за #млади #граѓанство #EuropeHouseStrumica #youthonboard #СилатаЕУмладите

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart