Youth On Board Calendar-Category

>
>
Youth On Board Calendar-Category
Млади претприемачи

Млади претприемачи

Иницијативата за млади претприемачи е проект за промовирање на претприемништвото и неговите можности за младите. Преку оваа иницијатива дополително промовираме едукација и инспирација на младите луѓе да го прифатат претприемничкото размислување, да ги поттикнат иновациите и да ја зајакнат нашата глобална економија. Целта на овој проект е да ги поттикне

Extracting Green-COVID effects for generating clean technologies and successful youth transition awareness for the climate change and sustainable development of the Western Balkan countries.

Extracting Green-COVID effects for generating clean technologies and successful youth transition awareness for the climate change and sustainable development of the Western Balkan countries.

The pandemic situation has brought young people closer to nature. Therefore, we can focus on building new capacities for sustainable environmental development. The main purpose of the project is to gather youths, students, researchers, scientists, experts and professors from North Macedonia, Kosovo, Albania, Serbia and Bosnia and Herzegovina in order

Modernization in higher education institutions in Western Balkan in terms of digitalization

Modernization in higher education institutions in Western Balkan in terms of digitalization

COVID-19 has pushed the world into digitalization. Universities were urged to speed up the transfer of their work to online and blended learning and teaching. According to the European University Association, the use of digital learning and teaching was already growing gradually in European higher education- then COVID-19 made it

Комуникацијата како една од клучните лидерски вештини

Комуникацијата како една од клучните лидерски вештини

„Комуникацијата како една од клучните лидерски вештини “ е десеттото и последно предавање од Летната лидерска школа која е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Здружението за културен и едукативен развој МЛАДИНСКИ БОРД – Штип“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/490645442039778/Zoom линк за регистрација: https://zoom.us/meeting/register/tJ0qdO6qpjsiH9XRj7koUtrhvUMiNmiP_7dr Предавач ќе биде доц. д-р Слаѓана

Глобалните менаџери и економската дипломатија

Глобалните менаџери и економската дипломатија

„Глобалните менаџери и економската дипломатија“ е деветтото предавање од Летната лидерска школа која е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Здружението за културен и едукативен развој МЛАДИНСКИ БОРД – Штип“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/503495974032196/Zoom линк за регистрација: https://zoom.us/meeting/register/tJUvd-uqpzorGtcFNY6bayuV_eYluxk5VQQA Предавач ќе биде проф. д-р Шеќеринка Ивановска, декан на Факултетот за

Бизнис модел CANVAS

Бизнис модел CANVAS

„Бизнис модел CANVAS“ е осмото предавање од Летната лидерска школа која е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Здружението за културен и едукативен развој МЛАДИНСКИ БОРД – Штип“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/540874273989535Zoom линк за регистрација: https://zoom.us/meeting/register/tJIpf-Chqz8vGdY2_Xarb1tONBuFcCneicLj Предавач ќе биде проф. д-р Самоил Малчески од Факултетот за економија и организација

Препознавање на организациската интелектуална сила

Препознавање на организациската интелектуална сила

„Препознавање на организациската интелектуална сила“ е седмото предавање од Летната лидерска школа која е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Здружението за културен и едукативен развој МЛАДИНСКИ БОРД – Штип“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/957792034988417/Zoom линк за регистрација: https://zoom.us/meeting/register/tJAqdu2vqDkvG93TmGjGM4gkHsnE1AWGSsyi Предавач ќе биде доц. д-р Габриела Крстевска од Факултетот за економија

Облици на физичка и емоционална злоупотреба кај младите

Облици на физичка и емоционална злоупотреба кај младите

Со задоволство ви го најавуваме првиот настан од вкупно 5 (пет) кои се предвидени да се реализираат во рамки на Летната правна школа за младинско учество во процесите на препознавање и унапредување на нивните права. Во организација на Youth on Board, на 21.06.2021 година во 12.00 часот на платформата Zoom

Маркетинг и лидерство

Маркетинг и лидерство

„Маркетинг и лидерство“ е шестото предавање од Летната лидерска школа која е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Здружението за културен и едукативен развој МЛАДИНСКИ БОРД – Штип“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/1100647823751325/Zoom линк за регистрација: https://zoom.us/meeting/register/tJcrc-GuqTMiHdYudm7Z6AeYzwlBLgq1Tdkq Предавач ќе биде м-р Сашо Нефовски, а на настанот ќе зборуваме за моќта

Јавно говорење и настап

Јавно говорење и настап

„Јавно говорење и настап“ е петтото предавање од Летната лидерска школа која е во организација на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Здружението за културен и едукативен развој МЛАДИНСКИ БОРД – Штип“. Facebook линк: https://www.facebook.com/events/556206105544997Zoom линк за регистрација: https://zoom.us/meeting/register/tJ0ocuiqrTstG9DyueztZqBchRsisUwbarf3 Предавачи ќе бидат проф. д-р Иван Ефремовски од Факултетот за правни науки

  • 1
  • 2
  • 8

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart