Youth On Board Calendar-Category

“Local Youth Councils at International Scale” – Advisory Group

“Local Youth Councils at International Scale” – Advisory Group

Почитувани млади, МЛАДИНСКИ БОРД ви нуди одлична можност за да ги надоградете вашите истражувачки и лидерски способности и да бидете дел од „Советодавно тело“ кое се формира во рамки на проектот “Local Youth Councils at International Scale”. Заинтересираните е потребно: да комуницираат на англиски јазик. да имаат некакво искуство во

1st Transnational Partners Meeting of the Local Youth Councils

1st Transnational Partners Meeting of the Local Youth Councils

1st Transnational Partners Meeting of the Local Youth Councils at International Scale project. It will be 2 intense days of getting to know each other and finding our way to implement this project in the most efficient, impactful and engaging manner. 14 representatives from 6 different countries will gather in Morocco

“Youth Leadership”, in Sofia, Bulgaria, 8-14 September 2022

“Youth Leadership”, in Sofia, Bulgaria, 8-14 September 2022

The training is being implemented within the framework of our Erasmus+ KA2 project: Take Action, Create the Change! “TACC”. The participants will be trained on leadership skills, youth participation and civic engagement, and how to work with young people at risk of social exclusion in their countries. They will be

Outdoor safety and risk prevention – Blended mobility of young people

Outdoor safety and risk prevention – Blended mobility of young people

This activity will be organized as 5 day blended mobility of young people which will take a place in Germany, organized by the German partner organization. The event will be organized outdoor, in available green outdoor spaces. The host organization is selected based on available outdoor facilities as well as

Happy hour with YOB

Happy hour with YOB

Драги младински активисти! Дали сте спремни за уште едно дружење со Youth on Board и Creative Station! Нова иницијатива со која ги поттикнуваме младите почесто да ги полнат нивните батерии со среќа! Ве покануваме на “Happy hour” настанот за среќата каде што дружбата ја зголемуваме на поголемо ниво, а среќната

На ЈОГА со Младински Борд

На ЈОГА со Младински Борд

Почитувани пријатели, Со задоволство Ве покануваме на нашата наредна активност во природа. Овој пат ќе се обидеме да ја доближиме природата до нас и да развиеме подлабоки врски со животната средина. Заборавете на Вашите секојдневни обврски и работа и поминете еден час на јога во природа со Младински Борд. Настанот

На кафе со Младински Борд

На кафе со Младински Борд

Почитувани млади, Со задоволство ја најавуваме долго очекуваната средба и дружба со младите од “Младински Борд”. За сите оние кои неодамна ни се придружија или сакаат да се приклучат во активностите на нашата организација, ова е вистинскиот настан. За време на кафе средбата нашите креативци ќе ги презентираат активностите и

Youth in Action – Outdoor Activities and Storytelling in Nature

Youth in Action – Outdoor Activities and Storytelling in Nature

Are you ready for an intensive experience of storytelling while in the beautiful surroundings of nature? We most definitely are! From 21.05.2022 to 26.05.2022, we will welcome 12 youngsters from each project partner country to join us in Shtip, North Macedonia. They will be part of our first C2 activity

Cyberbullying

Cyberbullying

МЛАДИНСКИ БОРД ви овозможува да бидете дел од младинската размена во Шпанија  од 17.04.2022 до 25.04.2022. Постои психичко, вербално и физичко малтеретирање. Кога насилството и агресијата кон определено лице или група на лица се спроведува преку социјалните мрежи добива облик на Cyberbullying. Доколку сакате да дознаете повеќе за формите на онлајн

“Say yes to Eco Lifestyle”

“Say yes to Eco Lifestyle”

Од 27 Март до 03 Април сезоната на пролетта ќе ја започнеме во Ел Палмар, Шпанија   Проектот “Say yes to Eco Lifestyle” во прекрасниот предел на Шпанија покрај Гибралтарскиот канал ќе се соочи со пробивање на комфорт зоната на учесниците преку разни физички и умствени активности. Целта е тие да

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart