Градење на еднаков свет за поздраво утро!

Дали на светот требаше да се случи пандемија за да дојде на површина нееднаквоста во здраствениот систем?

Дали нееднаквиот општествен  напредок  е пресуден за постоечкиот дизбаланс во здравството?

Која е улогата на младите во креирањето еднакви можности за пристап во здравствените услуги?

Младиснки борд заедно со своите соработници ќе го одбележи светскиот ден на здравјето со отворена дискусија на тема “Градење на еднаков свет за поздраво утро”!

За време на дискусијата ќе разговараме за нееднаквоста во здравствениот систем на глобално ниво и како оваа пандемија се одрази на менлатното здравје на младата популација. Ќе имате можност да ги споделите вашите ставови и размислувања поврзани со етичките дилеми што се истакнаа за време на пандемијата, но се присутни отсекогаш.

Ве покануваме да се приклучите на дискусијата која ќе се одржи на 07.04.2021 со почеток во 18:00, на платформата ZOOM.

Линк за регистрација

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezN49k1MbW_XcEp2V3nYlspfMDZRBp27pSPFJqNVezNr-7hQ/viewform?usp=pp_url

Share on

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart