Youth Exchange: Cartagena, Spain

Картагена 🇪🇸 е сон за љубителите на историјата. Сместена во југоисточниот дел на Шпанија, во провинцијата Мурсија, градот е релативно мал, но тој е дом на 12 музеи, 10 градби од интерес, четири цркви и многу споменици. 🏺🏫

Картагена исто така има една од најфасцинантните истории во цела Шпанија, населена со голем број на големи цивилизации и култури.Овој е град полн со споменици, со многу археолошки локалитети и извонредни градби со историски интерес, заедно со шармот на морето и типичната врева на пристанишниот град.

Ова е една од дестинациите на нашиот следен проект. 💡📚Останете со нас за да дознаете повеќе информации за тоа како да бидете дел од проектот кој ќе биде спој на историјата со новите предизвици на денешницата.
#youthonboard

The city of Cartagena in Spain.
Share on

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart