“Local Youth Councils at International Scale” – Advisory Group

Почитувани млади,
📢📢📢
МЛАДИНСКИ БОРД ви нуди одлична можност за да ги надоградете вашите истражувачки и лидерски способности и да бидете дел од „Советодавно тело“ кое се формира во рамки на проектот “Local Youth Councils at International Scale”.
🇲🇰🇪🇺
Заинтересираните е потребно:
➡️ да комуницираат на англиски јазик.
➡️ да имаат некакво искуство во креирање на локална младинска политика.
➡️ да истражуваат и да се вклучат во процесот на младинска вклученост во носењето на одлуки.
➡️ да бидат слободни и вклучени во текот на целото времетраење на проектот, односно до 2024 година.
Советодавното тело ќе вклучи младински работници, млади луѓе и/или делегати од младински совети, кои ќе бидат вклучени во консултации и советувања за развој на интелектуалните резултати на проектот “Local Youth Councils at International Scale”.
Ова Советодавно тело ќе биде составено од млади истражувачи од Македонија🇲🇰, Португалија🇵🇹, Италија🇮🇹, Тунис🇹🇳, Мароко🇲🇦 и Палестина🇵🇸.
Членовите на ова Советодавно тело ќе имаат приоритет во процесот на реализација на останатите меѓународни активности во овој проект. За останатите бенефити кои ќе ги имаат членовите на ова тело, како и дополнителни информации, погледнете во апликационата форма на линкот подолу 👇🏻
Share on

There are no comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart