blogs & news

Discover Europe

Topic

Discover Europe

Category

News

Published

1 week ago

‼️Повикот е отворен исклучиво за млади луѓе на возраст од 18 години 1️⃣8️⃣✅️
📢 Youth on Board ви нуди неверојатна едукативна можност летото ☀ да патувате низ Европа со воз и да ги откриете нејзините културни тајни преку Discover Europe 🚂 🇪🇺 програмата и нашиот проект "I Am A Leader!" 💡
 Овој проект е финансиран од страна на Европската Комисија преку Националната агенцијата за европски образовни програми и мобилност 
🔴 Главните цели на проектот се развивање на лидерските способностите на младите учесници🎓, а притоа секоја акција носи нејзини специфични цели. Младите ќе се запознаат со богатата култура на Европските земји и ќе научат повеќе за Европските вредности 📝, ќе се запознаат со млади од разни држави и ќе создадат мрежа на младински лидери, пријатели 🤼 🤼‍♀️, со кои ќе соработуваат во иднина на разни проекти. 🔮 📔 
ℹ️ Предвидени се три мобилности, со уникатни цели и програми во разни држави:
👉 "Realize" 🔍 акцијата ќе се реализира од 07-14ти јули со едно неделно патување низ разни држави во Европа 🌎. Младите учесници ќе се стекнат со разни меки вештини поврзани со јавно говорење, презентација, само изразување и многу други водечки вештини во денешниот пазар на работна сила. 🗣️
👉 Следната предвидена акција "Learn" 📚 ќе се оддржи од 21-28ми јули, посетувајќи Европски држави 🌏, каде младите ќе продолжат да ги развиваат нивните неки вештини, а притоа ќе научат како да се стават во улога на едукатори, да го споделат своето знаење и да се воспостават како лидери. 💡
👉 Од 02-08ми август е последната акција "Get Involved" 🌐 која ќе ги однесе младите на патување низ повеќе Европски земји 🇪🇺 . Учесниците ќе се фокусираат на истражување и разбирање на волонтерството, младинскиот активизам и инволвираноста, односно ќе научат за Европски програми и ќе ги споделат Европските вредности. ⚙️ 
📍🚉 🇬🇷 🇮🇹 🇧🇦🇭🇷 🇷🇸 🇹🇳 🇧🇬 
☁️ Рокот за апликација е до 20ти мај, а право на учество имаат млади кои се 18 години. При апликација, одберете во која акција сакате да учествувате.🛑 
🔗 Не пропуштајте ја шансата да учествувате во единствениот ваков проект во Македонија, аплицирајте подолу и спремајте се за незаборавно патување со воз 🚉 👇
https://forms.gle/QL6yVT15UnfVSWNh9

Dare to be different.

The way to change the world, or at least your world, is to dare to be different. When you dare to be different, you step out of the mold, and you make space for your creative twists. When you dare to be different, sometimes you stand alone. But alone is where your unique creative contribution can thrive. What great leaders, great artists, and inspiring minds, do.

Join Now

Youth On Board

Dare to be different.

Subscribe to our newsletter

Join our mailing list, so you can stay up to date with any upcoming event or project.

© 2024 All rights reserved — Youth On Board v2.0