events

Youth Workers Select Volunteer Activists of the Future

Topic

Youth Workers Select Volunteer Activists of the Future

Location

Greece

Date

30 May 2024 - 07 June 2024

Duration

/

📢 Дали сакате да го дочекате летото на тренингот "Youth Workers Select Volunteer Activists of the Future"🙉 во Пaралија, Грција 🇬🇷 од | 30ти мај до 07ми јуни | ? Аплицирајте преку Youth On Board! 🎊
👉 Проектот се стреми да ги зајакне комуникациските вештини на учесниците за поефикасно да работат со млади од разни културни позадини. Притоа, ќе работат да ја подобрат нивната способност да ги разберат потребите на овие млади и да создадат хармонија и соработка меѓу нив. 🤼‍♂️🧑‍🤝‍🧑
👉 Учесниците ќе научат нови методологии и пристапи за работа со млади со акцент на градење емпатија, соработка, меѓународна комуникација и ширење информираност за интернационални проекти. 📔 💡
☁️ Таргет група на проектот се млади кои имаат страст да работат со други млади и да се интегрираат во светот на интернационални проекти. Потребно е да имате 18+ години. 🌐
🔗 Доколку се пронаоѓате во темата на проектот и сакате да дадете поинаков чекор кон вашата надоградба, аплицирајте до 25ти април: 👇
https://forms.gle/CoY5dc7g9Kn3X5Sg9
 

Dare to be different.

The way to change the world, or at least your world, is to dare to be different. When you dare to be different, you step out of the mold, and you make space for your creative twists. When you dare to be different, sometimes you stand alone. But alone is where your unique creative contribution can thrive. What great leaders, great artists, and inspiring minds, do.

Join Now

Youth On Board

Dare to be different.

Subscribe to our newsletter

Join our mailing list, so you can stay up to date with any upcoming event or project.

© 2024 All rights reserved — Youth On Board v2.0